Strikk og søm til NFI-Tysnes - Innkjøp av maskinar og materiell til stikk og søm til NFI-Tysnes

Husflidsmessen, der alt nyinnkjøpt utstyr var med.

Treff i husflidsstova. Varmepresse, her er den lille utgaven me bruker til å merke kleda med rett størrelse

Avdelingsleder på Nyfødtintensiv tar i mot levering.

Levering på nytt avdeling, i glasblokkene, februar 2024.
Vi i Strikk og søm til NFI -Tysnes ønsker å takke Tysnes Kraftlag for deres støtte til vårt arbeid gjennom innkjøp av symaskiner, utstyr og materiell vi nytter til å produsere produkter til Nyfødtintensiv (NFI).
Tidligere har vi fått støtte til innkjøp av stoff og garn, men denne gangen valgte vi å investere i maskiner, for å bidra til en mer inkluderende aktivitet. Vårt mål var at alle skulle kunne delta, selv uten å eie utstyr selv. Vi etablerte et samarbeid med Tysnes Husflidslag, for å sikre at maskinene er allmennheten til nytte når vi ikke bruker de. I samarbeidet vi fikk opprettet, lagde vi avtale med husflidslaget at vi får låne lokaler når vi arrangerer treff. Utstyret er kjøpt inn og plassert på Husfliden og vi har gitt opplæring i utstyret som står på der.
Med midlene vi har mottatt, har vi kjøpt inn coversøm maskin, knappepresse, silhouette maskin, varmepresser, og utstyr til de enkelte maskinene. Resterende midler er blitt brukt til innkjøp av stoff, knapper og garn.
Søknaden vart sendt til Tysnes Kraftlag i 2022 har vi levert følgende produkter;
25 sett med tepper, hue og sokker
15 sett med teppe og hue
10 sett med teppe og sokker
31 enkle tepper
43 pakker sokker og lue
32 par sokker
72 enkle huer
69 hjemmesydde dresser
75 pakker med bukse og body
10 enkel bodyer
1 mammaklut
2 varmetrøyer
Totalt 549 plagg.
Vi har arrangert ca. 2 treff pr halvår siden oppstart vår 2022. For å vise frem laget vårt, stilte vi på «Vår dag» i Tysnes hallen der vi hadde med alt utstyret og demonstrerte dette. Vi var også representert på Husflidsmessen som lokalt kulturelt innslag. Begge arrangementene førte til flere frivillige og økt rekruttering av nye krefter. I løpet av denne perioden har vi fått svært god hjelp fra det lokale samfunnet og ikke minst Tysnes Bygdekvinnelag. Med oss i dugnadsgjengen som syr har vi utenforstående personer som har bidratt med mye strikketøy, og de har alle vært med å realisere vårt mål om store leveranser. Vi ser frem til mye aktivitet fremover og flere gode stunder med håndarbeid.




